Layout en inhoud  Walter Velle                update oktober 2015

Stad en omgeving
Home.
Woning te huur.
Prijzen.
Beschikbaarheid.
Luchthaven.
Omgeving.
Contact.

TORREVIEJA

 

Reisinformatie

Te doen & zien

Uitgaan & Bars

Voordat u op reis gaat

Dagexcursies

Festivals

Nuttige zinnen

Stranden

Vervoer

Uit eten

Torrevieja

Torrevieja is een badplaats gelegen aan de Middellandse Zee, ruim 40 km ten zuiden van Alicante in Spanje. De plaats staat onder andere bekend om zijn gezonde klimaat en prachtige stranden. Torrevieja bezit zo'n 20 km kust, waaronder het zes kilometer lange La Mata strand.
Behalve de mooie stranden staat Torrevieja ook bekend om zijn zoutmeren. De zoutmeren van Torrevieja en La Mata zijn de grootste van Europa. De zoutwinning was jarenlang de voornaamste bron van inkomsten en geldt momenteel nog steeds als belangrijke activiteit.

Attracties & bezienswaardigheden van Torrevieja

Torrevieja is zowel voor jong als oud een leuke plaats. Voor kinderen is er bij het huis een gedeeld zwembad aanwezig. Deze is op loopafstand te bereiken. Voor meer waterpret is er in Torrevieja tevens een Aquopolis, een waterpark voornamelijk geschikt voor kinderen.
’s Avonds kunnen kinderen hun energie kwijt op de kermis. Deze is elke avond open en bevindt zich in het centrum, achter de markt.

Voor volwassenen is er in het centrum een gezellige boulevard met tal van leuke restaurants en terrasjes waar u in de zomer tot ’s avonds laat kunt eten of een drankje kunt doen. Ook is er elke avond markt in het centrum. Bent u het strand of het zwembad een keertje zat en wilt u een middagje iets anders doen in Torrevieja dan kunt u naar de Habaneras, een groot winkelcentrum waar ze winkels als de H&M, Zara en Jack&Jones hebben.

Omgeving van Torrevieja

In de omgeving van Torrevieja zijn diverse leuke plaatsen te vinden. Zo kunt u een dagje naar Santa Pola, La Mata of Guadamar. Heeft u meer behoeften aan een grote stad om bijvoorbeeld te shoppen dan is Murcia zeker een aanrader. Wilt u een dagje iets leuks doen met de kinderen dan bent u binnen een uur rijden bij Rio Safari, een dierentuin in Elche. Bent u bereid om iets verder te rijden, dan zijn Benidorm, Altea en Guadalest ook zeker aanraders

 

Een indruk van het stadscentrum van Torrevieja

Dit vindt u op wandelafstand

(15 minuten) van de vakantiewoning

Guadalest,

een bezoek meer dan waard